Skip to main content
Oosterse andijviecurry met spiegelei
Oosterse andijviecurry met spiegelei

Oosterse andijviecurry met spiegelei

Met kokosmelk en pikante honingpinda's

4.0
(112)

Andijvie kennen we natuurlijk van de stamppot. Maar wist je dat je deze groente ook prima in andere gerechten kunt gebruiken? In een curry bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk van dit gerecht kunt genieten is de andijvie alvast gewassen en voorgesneden.

Allergens:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Tomaat

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

100 milliliters

Kokosmelk

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

1 teaspoon

Gemalen kardemom

150 g

Gesneden andijvie

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

85 g

Basmatirijst

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3674 kJ
Calories878 kcal
Fat47 g
Saturated Fat21.8 g
Carbohydrate85 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein, hak de honingpinda's grof en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Specerijen fruiten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het kerriepoeder, de kurkuma en kardemom 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Curry maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de curry, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 of 2 spiegeleieren per persoon (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Besprenkel met ketjap en serveer met het spiegelei. Bestrooi met de honingpinda's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes