Skip to main content
Noedelsoep met gehaktballetjes
Noedelsoep met gehaktballetjes

Noedelsoep met gehaktballetjes

geïnspireerd op Vietnamese pho

3.7
(246)

Deze noedelsoep is geïnspireerd op Vietnamese pho, wat je uitspreekt als 'feu'. In Vietnam wordt deze soep de hele dag door gegeten. Vandaag kook jij een variant die zo op tafel staat. Net als in de Vietnamese keuken gebruik je veel verschillende specerijen voor een smaakvolle soep.

Allergens:
Gluten
Soja
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 cm

Verse gember

1 unit

Steranijs

¼ sachet(s)

Gemalen kardemom

¼ sachet(s)

Gemalen korianderzaad

¼ sachet(s)

Gemalen kaneel

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

10 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

105 g

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

50 g

Sobanoedels

(Contains: Gluten)

½ unit

Limoen

½ unit

Rode peper

5 g

Verse koriander en munt

(May be present: Selderij)

200 g

Groentemix

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ unit

Runderbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2506 kJ
Calories599 kcal
Fat23 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate54 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Salt7.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Strainer
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Breng 800 ml water per persoon aan de kook. Snijd de sjalot fijn. Rasp de verse gember fijn. Verhit een pan met deksel en rooster de steranijs op middelmatig vuur totdat hij begint te geuren. Voeg de gemalen kardemom, koriander en kaneel toe en roerbak nog 10 seconden.

Bouillon koken
2

Voeg het kokende water, de sjalot,  de sojasaus, de vissaus en de gember toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Balletjes draaien
3

Verdeel ondertussen elke gekruide gehaktbal in 4 delen. Draai van elk deel gehakt een klein balletje. Breng ondertussen 500 ml water persoon aan de kook in een andere pan met deksel. Voeg de sobanoedels toe en kook, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af door een zeef en spoel onder koud water.

Limoen snijden
4

Snijd ondertussen de limoen in partjes en de rode peper in dunne ringen. Leg de limoen, de rode peper en de takjes verse koriander en munt samen op een bordje.

Balletjes koken
5

Giet de bouillon door een zeef en vang op in een kom. Schenk de bouillon terug in de kookpan en gooi de vaste delen weg. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de groentemix en de gehaktballetjes toe.  Kook in 4 minuten gaar.

Serveren
6

Verdeel de sobanoedels over de kommen en schenk er de hete soep over.  Laat iedereen zelf de soep garneren met de koriander, munt, rode peper en limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes