Je hebt weleens van die dagen dat je onwijs veel haast hebt. Dat hoeft niet te betekenen dat je niet lekker eet. Met de juiste ingrediënten kun je heel snel een lekkere maaltijd op tafel zetten. Rode peper, sojasaus, witte wijnazijn en honing geven dit gerecht de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
¼ unit
Rode peper
125 g
Kastanjechampignons
100 g
Paksoi
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
25 g
Oosterse pinda-cashewmix
(Contains: Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd de paksoi klein en houd het witte deel apart van de groene bladeren.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte delen van de paksoi toe en roerbak 2 minuten.
Voeg vervolgens de udonnoedels, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 50 ml water per persoon toe en roerbak 2 minuten.
Voeg tenslotte de groene bladeren van de paksoi en de helft van de notenmix toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige notenmix.