Skip to main content
Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Met zoete bospeen en kokos

4.2
(1,2K)

Vandaag maak je een tonijnsalade met de oosterse smaken van limoen, rode peper en kokosrasp. Door de bospeen in de oven te roosteren komen er suikers vrij waardoor de peen extra zoet wordt. De zure limoen zorgt dat het toch lekker fris blijft. Je maakt het gerecht af met knapperige hazelnoten.

Allergens:
Noten
Vis
Ei
Mosterd
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains: Vis)

10 g

Kokosrasp

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

2 tablespoon

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

3 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4071 kJ
Calories973 kcal
Fat63 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate73 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Knife
Grater
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl

Cooking Steps

Bospeen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

Bospeen roosteren
3

Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

Tonijnsalade bereiden
4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon, de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Pita's verwarmen
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes