Skip to main content
Mexicaanse nacho's

Mexicaanse nacho's

met zelfgemaakte tortillachips, guacamole en zwarte bonen

3.7
(307)

Vanavond ga je voor een echte fiesta Mexicana met nacho's van zelfgemaakte tortillachips. Dit is niet alleen superlekker, het is ook heel eenvoudig om te maken. De klassieke nacho's worden geserveerd met jalapeñopepers, maar inmiddels zijn er veel variaties – jij serveert het vandaag met guacamole, zwarte bonen en tomaat.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Witte tortilla

(Contains: Gluten)

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Limoen

1.5 unit

Tomaat

½ pack

Bonen

2.5 g

Verse koriander

(May be present: Selderij)

¼ unit

Knoflookteen

½ g

Avocado

5 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 teaspoon

Mexicaanse kruiden

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4121 kJ
Calories985 kcal
Fat48 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate96 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber19 g
Protein33 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Tortilla's snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd elke tortilla in 12 driehoekjes.

Tortillachips bakken
2

Meng de tortillachips op een bakplaat met aluminiumfolie met de zonnebloemolie, de komijn en een snuf zout. Zet de bakplaat bovenin de oven en bak de tortillachips in 8 – 13 minuten knapperig. Schep halverwege om. Verdeel de belegen kaas over de chips en bak de laatste twee minuten mee, tot de kaas gesmolten is.

Tomaat mengen
3

Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en laat de zwarte bonen uitlekken. Snijd de verse koriander fijn. Meng de tomaat, 1/2 el van het limoensap per persoon en een snuf zout in een kom.

Guacamole maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in stukken, voeg toe aan een kom en prak grof. Meng er de knoflook, 1/2 el van het limoensap per persoon, de koriander en een snuf zout door.

Bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe aan de koekenpan en rooster, zonder olie, totdat de specerijen beginnen te geuren. Meng er de zwarte bonen door en verwarm nog 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de tortillachips over de borden en garneer met de guacamole, de tomaat en de zwarte bonen. Bestrooi met de pompoenpitten. Garneer met de zure room.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes