Vanavond ga je voor een echte fiesta Mexicana met nacho's van zelfgemaakte tortillachips. Dit is niet alleen superlekker, het is ook heel eenvoudig om te maken. De klassieke nacho's worden geserveerd met jalapeñopepers, maar inmiddels zijn er veel variaties – jij serveert het vandaag met guacamole, zwarte bonen en tomaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Witte tortilla
(Contains: Gluten)
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ unit
Limoen
1.5 unit
Tomaat
½ pack
Bonen
2.5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
¼ unit
Knoflookteen
½ g
Avocado
5 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¾ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd elke tortilla in 12 driehoekjes.
Meng de tortillachips op een bakplaat met aluminiumfolie met de zonnebloemolie, de komijn en een snuf zout. Zet de bakplaat bovenin de oven en bak de tortillachips in 8 – 13 minuten knapperig. Schep halverwege om. Verdeel de belegen kaas over de chips en bak de laatste twee minuten mee, tot de kaas gesmolten is.
Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en laat de zwarte bonen uitlekken. Snijd de verse koriander fijn. Meng de tomaat, 1/2 el van het limoensap per persoon en een snuf zout in een kom.
Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in stukken, voeg toe aan een kom en prak grof. Meng er de knoflook, 1/2 el van het limoensap per persoon, de koriander en een snuf zout door.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe aan de koekenpan en rooster, zonder olie, totdat de specerijen beginnen te geuren. Meng er de zwarte bonen door en verwarm nog 4 minuten.
Verdeel de tortillachips over de borden en garneer met de guacamole, de tomaat en de zwarte bonen. Bestrooi met de pompoenpitten. Garneer met de zure room.