Skip to main content
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood
Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

Verse tomatensoep met gehaktballetjes en zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 279 g groente | Serveersuggestie

4.1
(13)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel. Serveer het met verse tomatensoep met gehaktballetjes!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

10 g

Fresh basil

200 g

Passata

1 sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Mini Roma tomatoes

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1000 milliliters

Fresh tomato soup with meatballs

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten May be present: Noten, Lupine, Vis, Selderij, Ei, Mosterd, Soja, Pinda's, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4039 kJ
Calories965 kcal
Fat45.8 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate100.2 g
Sugar27.2 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein37 g
Salt7.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Serving platter
Soup pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden.
  • Serveer het brood met de soep.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes