Skip to main content
Patatje rendang
Patatje rendang

Patatje rendang

2 porties | met atjar, gefrituurde uitjes en mayonaise

4.5
(12)

Het zachte stoofvlees gaat perfect samen met de zoetzure groenten en de rustieke frieten! Je serveert het natuurlijk met mayonaise.

Tags:
Recipe
Allergens:
Soja
Tarwe
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Lime

1 teaspoon

Ground turmeric

1 piece

Cucumber

100 g

Rainbow slaw mix

300 g

Rendang

(Contains: Soja, Tarwe)

30 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

75 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

500 g

Rustic French fries

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Sugar

3 tablespoon

White wine vinegar

4 tablespoon

Water

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4677 kJ
Calories1118 kcal
Fat72.9 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate71.5 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein36.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Small Bowl
Casserole
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de frieten met 1 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 18 - 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl kurkuma, 1 el limoensap, de wittewijnazijn, de suiker en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en kool-wortelmix toe aan de steelpan en meng goed. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de rendang toe en verwarm al roerend 4 minuten.
4
  • Schep de frieten over in een serveerschaal en verdeel de rendang over de frieten.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de atjar en mayonaise apart.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes