Skip to main content
Overnight oats met kaneel en gebakken appel
Overnight oats met kaneel en gebakken appel

Overnight oats met kaneel en gebakken appel

met chiazaad, rozijnen, walnoten en volle yoghurt

Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: zo kunnen alle smaken goed intrekken en staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt voor je klaar!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total6 hours
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains: Milk)

150 g

Oats

2 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Organic low-fat yogurt

10 g

Chia seeds

40 g

Raisins

(May be present: Erdnüsse, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

25 g

Walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories611 kcal
Energy (kJ)2556 kJ
Fat22.3 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar27.1 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein21.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Plastic Wrap
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

2
  • Meng in een kom de havermout met 400 ml melk, yoghurt, chiazaad, een snufje zout, de rozijnen en 2 tl kaneel per persoon.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast. Houd je niet van koude havermoutpap of heb je weinig tijd? Verwarm het geheel, zonder de yoghurt, dan 2 - 4 minuten in een steelpan op laag vuur.



3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster 1 – 2 minuten, of totdat ze beginnen te kleuren.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 2 – 3 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 2 minuten.
4
  • Verdeel de havermout over de kommen.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat meer honing toe naar smaak.
  • Garneer de havermout met de gekaramelliseerde appel.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over het geheel.

More delicious recipes with similar ingredients

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

with stewed red cabbage & apple
Steak met koolrabi-appelsalade

Steak met koolrabi-appelsalade

met aardappelpartjes en verse kruiden
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

met een wortelsalade en appelmoes
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet curry mayo, arugula, almonds & bell pepper
Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met rozijnen en amandelen
Vegetarische visburger op een wortelbroodje

Vegetarische visburger op een wortelbroodje

met appel-koolsla, smokey aardappeltjes en kruidenmayo
Rundervink met gekaramelliseerde prei

Rundervink met gekaramelliseerde prei

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola
Halloumi-burger met aubergine en frisse yoghurtsaus

Halloumi-burger met aubergine en frisse yoghurtsaus

met tarwebroodje, paprikapesto en gebakken aardappelen
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Dahl met een frisse salsa en naanbrood

Dahl met een frisse salsa en naanbrood

bereid met gember, appel en kokosmelk
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Chocolade-peer pannenkoeken

Chocolade-peer pannenkoeken

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce