Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week zelf bananenbrood, met blauwe bessen als twist.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅗ piece
Banana
80 g
Banana bread mix
5 g
Blueberries
⅗ tablespoon
Sunflower oil
25 milliliters
Water
Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.
Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.
Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de blauwe bessen toe en meng goed.
Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Snijd in plakken en serveer.
Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.