Linzen in groene currysaus
Linzen in groene currysaus

Linzen in groene currysaus

met naan, spinazie en broccoli

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Green chili pepper

100 g

Broccoli

50 g

Spinach

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

20 g

Labneh

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

½ can

Lentils

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3402 kJ
Calories813 kcal
Fat39.2 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate82.1 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein24.7 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan
Colander
Wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naanbroden op te warmen. Je kunt ook de oven achterwege laten en de naan opwarmen in de broodrooster of grill. 

Broccoli koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 

 

Koken
4

Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes naar smaak uit boven de kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.