Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Green chili pepper
100 g
Broccoli
50 g
Spinach
125 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
Green curry spices
1 piece
Naan bread with herbs
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
20 g
Labneh
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
½ can
Lentils
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Tip: Je verwarmt de oven voor om de naanbroden op te warmen. Je kunt ook de oven achterwege laten en de naan opwarmen in de broodrooster of grill.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes naar smaak uit boven de kleine kom.
Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.