Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sperziebonen

250 g

Krieltjes

½ unit

Courgette

¼ unit

Rode ui

5 g

Verse dille

(May be present Selderij)

25 g

Biologische zure room

(Contains Melk (inclusief lactose))

75 g

Zalmsnippers

(Contains Vis)

20 g

Rucola en veldsla

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2697 kJ
Calories645 kcal
Fat29 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate62 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.

Krieltjes mengen
5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de gesnipperde zalm toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Garneer met de overige gesnipperde zalm en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.