De serranoham bak je lange tijd op laag vuur, zodat het knapperig wordt. Hierdoor behoudt het zijn volume en komt de smaak nog meer tot uiting. Let een beetje op met het zout toevoegen bij de puree, want de serranoham is gebakken nog zouter.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Knolselderij
(Contains: Selderij)
200 g
Vastkokende aardappelen
7 unit
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
40 g
Serranoham
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel. Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd in grove stukken (zie tip!). Was de aardappel grondig en snijd met schil ook in grove stukken. Snijd de bieslook fijn.
Kook de knolselderij en aardappel in de grote pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Trek ondertussen de plakken serranoham uit elkaar. Verhit de olijfolie op laag vuur in een koekenpan en bak de serranoham aan beide kanten knapperig in 8 - 10 minuten.
Stamp de knolselderij en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper en voeg de kruidenroomkaas toe. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken.
Breng de stoemp op smaak met de helft van de bieslook en peper en zout. Voeg de mosterd toe en naar smaak meer.
Verdeel de knolselderijstoemp over de borden en garneer met de knapperige serranoham en de overige bieslook.