Skip to main content
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met pastinaak, vadouvan en frisse labne

4.2
(259)

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

⅓ sachet(s)

Ground cumin

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contains: Mosterd)

75 g

Bulgur

(Contains: Tarwe May be present: Soja)

100 g

Chicken gyros

40 g

Labneh

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

½ piece

Parsnip

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories725 kcal
Energy (kJ)3035 kJ
Fat28.3 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate70.3 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber17.8 g
Protein36.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Pastinaak bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de pastinaak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de pastinaak met 1/4 el olijfolie per persoon nog 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de pastinaak met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Garneer met de labne en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

This week's must-try HelloFresh recipes