
Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Red onion
⅓ sachet(s)
Ground cumin
⅓ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
75 g
Bulgur
(Contains: Tarwe May be present: Soja)
100 g
Chicken gyros
40 g
Labneh
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
100 g
Spinach
(May be present: Selderij)
½ piece
Parsnip
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¾ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper

Bereid de bouillon. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui.

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de pastinaak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de pastinaak met 1/4 el olijfolie per persoon nog 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Voeg de pastinaak met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Garneer met de labne en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.