Een salade caprese bestaat uit maar enkele ingrediënten, die perfect bij elkaar passen: zoete tomaten, smakelijke buffelmozzarella en verse basilicum. Tip: gebruik een goede olijfolie, dit proef je echt terug in de salade. Voor de kip maak je zelf een korst van walnoten, hazelnoten en knoflook voor nog meer smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
15 g
Hazelnoten-walnotenmix
(Contains: Noten)
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Kipfilet
90 g
Fettuccine
(Contains: Gluten)
1 unit
Pruimtomaat
60 g
Mini-romatomaten
60 g
Buffelmozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
4 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
30 g
Olijf-kappertjesmix
15 g
Zongedroogde tomaten
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hak de walnoten en de hazelnoten fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom met een vork de roomboter met de knoflook en de gehakte noten en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 4 – 6 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Leg ondertussen de kipfilet inclusief bakvet in een ovenschaal en besmeer de bovenkant van de filet met het grootste deel van de notenboter. Schep de rest van de notenboter bij het bakvet en bak de kipfilets 6 – 8 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en mini-romatomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken. Meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de blaadjes basilicum grof. Leg de plakken tomaat op een serveerschaal en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met de basilicum.
Hak de olijven en de kappertjes grof. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Schep de kipfilet uit de ovenschaal en meng de fettuccine met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes in de ovenschaal. Schep vervolgens zongedroogde tomaten, de olijven en kappertjes door de fettuccine en breng op smaak met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de fettuccine over de borden en leg de kipfilet erop. Serveer met de salade caprese.