Skip to main content
Kip piri-piri met verse mais
Kip piri-piri met verse mais

Kip piri-piri met verse mais

met zoete-aardappelpuree en yoghurtsaus

3.9
(218)

De piri-piri is een pepersoort die oorspronkelijk uit Amerika komt en door de Portugezen naar Afrika is gebracht. Daar werd het onderdeel van een kruidenmix die de meeste Portugalliefhebbers niet onbekend in de oren zal klinken. Wist je trouwens dat de heetheid van pepers wordt gemeten met behulp van de Scovilleschaal? Hierop krijgt een paprika 0 punten, terwijl de piri-piri 50.000 tot 100.000 punten scoort. Maar maak je geen zorgen, in dit gerecht is hij lekker pittig, maar niet té heet.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 unit

Maiskolf

1 unit

Kippendij met bot

1 teaspoon

Piri-pirikruiden

½ unit

Rode paprika

2.5 unit

Verse koriander

(May be present: Selderij)

50 unit

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3686 kJ
Calories881 kcal
Fat51 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate68 g
Sugar30.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole
Potato Masher
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel, een voor de maiskolf en een voor de zoete aardappel. Weeg de zoete aardappel af, schil en snijd in kleine stukken. Kook in 15 – 20 minuten gaar.

Mais koken
2

Marineer ondertussen in een kom de kippendij met per persoon 1 el olijfolie en 1 tl piri-piri-kruiden. Bak de kippendij met marinade in 4 – 5 minuten goudbruin in een hapjespan op hoog vuur. Bewaar de hapjespan – inclusief bakvocht – voor later. Leg de kippendij in een ovenschaal en bak nog 20 – 25 minuten in de oven.

Kip marineren
3

Haal de bladeren van de maiskolf en was hem grondig. Kook de maiskolf 15 – 20 minuten, afgedekt, in de andere pan met deksel. Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

Kip en paprika bakken
4

Bak de paprikareepjes 8 – 10 minuten in de hapjespan met bakvocht van de kip op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra olie toe als er niet meer genoeg vet in de pan zit.

Mengen
5

Snijd de koriander inclusief de takjes fijn en meng deze in een kleine kom met de yoghurt. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout. Giet de zoete aardappel af en stamp tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 tl roomboter en een scheutje melk per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zoete–aardappelpuree, kippendij en paprika over de borden. Leg op ieder bord een maiskolf, besmeer hem met 1 tl roomboter per persoon en bestrooi met zout. Serveer het yoghurtsausje erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes