Skip to main content
Kip piri-piri met verse mais
Kip piri-piri met verse mais

Kip piri-piri met verse mais

met zoete-aardappelpuree en yoghurtsaus

De piri-piri is een pepersoort die oorspronkelijk uit Amerika komt en door de Portugezen naar Afrika is gebracht. Daar werd het onderdeel van een kruidenmix die de meeste Portugalliefhebbers niet onbekend in de oren zal klinken. Wist je trouwens dat de heetheid van pepers wordt gemeten met behulp van de Scovilleschaal? Hierop krijgt een paprika 0 punten, terwijl de piri-piri 50.000 tot 100.000 punten scoort. Maar maak je geen zorgen, in dit gerecht is hij lekker pittig, maar niet té heet.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 unit

Maiskolf

1 unit

Kippendij met bot

1 teaspoon

Piri-pirikruiden

½ unit

Rode paprika

2.5 unit

Verse koriander

(May be present: Selderij)

50 unit

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3686 kJ
Calories881 kcal
Fat51 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate68 g
Sugar30.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole
Potato Masher
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel, een voor de maiskolf en een voor de zoete aardappel. Weeg de zoete aardappel af, schil en snijd in kleine stukken. Kook in 15 – 20 minuten gaar.

Mais koken
2

Marineer ondertussen in een kom de kippendij met per persoon 1 el olijfolie en 1 tl piri-piri-kruiden. Bak de kippendij met marinade in 4 – 5 minuten goudbruin in een hapjespan op hoog vuur. Bewaar de hapjespan – inclusief bakvocht – voor later. Leg de kippendij in een ovenschaal en bak nog 20 – 25 minuten in de oven.

Kip marineren
3

Haal de bladeren van de maiskolf en was hem grondig. Kook de maiskolf 15 – 20 minuten, afgedekt, in de andere pan met deksel. Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

Kip en paprika bakken
4

Bak de paprikareepjes 8 – 10 minuten in de hapjespan met bakvocht van de kip op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra olie toe als er niet meer genoeg vet in de pan zit.

Mengen
5

Snijd de koriander inclusief de takjes fijn en meng deze in een kleine kom met de yoghurt. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout. Giet de zoete aardappel af en stamp tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 tl roomboter en een scheutje melk per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zoete–aardappelpuree, kippendij en paprika over de borden. Leg op ieder bord een maiskolf, besmeer hem met 1 tl roomboter per persoon en bestrooi met zout. Serveer het yoghurtsausje erbij.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs