Skip to main content
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Met knoflookkrieltjes en broccoli

4.1
(677)

Kabeljauw is een magere vis, bomvol eiwitten en rijk aan mineralen. Hij heeft een aangename, losse structuur en is bij veel mensen geliefd. Je maakt bij de vis zelf een bieslookmayonaise en de aardappeltjes breng je op smaak met een zelfgemaakte knoflookboter. Zo op tafel en boordevol smaak!

Allergens:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

200 g

Broccoli

¼ unit

Knoflookteen

5 stalk

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

100 g

Kabeljauwfilet

(Contains: Vis)

50 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3423 kJ
Calories818 kcal
Fat57 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate41 g
Sugar3.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Kook ondertussen 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Snijden en koken
2

• Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. • Kook de broccoli in 6 – 8 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook heel fijn en hak de bieslook fijn.

Bakken en mengen
3

• Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met peper en zout. • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten aan elke kant. • Meng ondertussen de bieslook door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout

Serveren
4

• Meng de roomboter en de knoflook door de krieltjes • Serveer de knoflookkrieltjes met de broccoli, de kabeljauwfilet en de bieslookmayonaise

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes