Kabeljauw is een magere vis, bomvol eiwitten en rijk aan mineralen. Hij heeft een aangename, losse structuur en is bij veel mensen geliefd. Je maakt bij de vis zelf een bieslookmayonaise en de aardappeltjes breng je op smaak met een zelfgemaakte knoflookboter. Zo op tafel en boordevol smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
200 g
Broccoli
¼ unit
Knoflookteen
5 stalk
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
100 g
Kabeljauwfilet
(Contains: Vis)
50 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
• Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Kook ondertussen 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
• Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. • Kook de broccoli in 6 – 8 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook heel fijn en hak de bieslook fijn.
• Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met peper en zout. • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten aan elke kant. • Meng ondertussen de bieslook door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout
• Meng de roomboter en de knoflook door de krieltjes • Serveer de knoflookkrieltjes met de broccoli, de kabeljauwfilet en de bieslookmayonaise