Skip to main content
Kabeljauwfilet in citroen-rozemarijnmarinade

Kabeljauwfilet in citroen-rozemarijnmarinade

met groentemix en gebakken aardappelblokjes met kaas

4.1
(1,4K)

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Diced potato

½ piece

Red onion

150 g

Dutch vegetable medley

1 piece

Cod in lemon-rosemary marinade

25 g

Grated mature cheese

g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)3083 kJ
Calories737 kcal
Fat42 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate53 g
Sugar7 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rode ui in halve, fijne ringen en voeg toe aan de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Je hebt niet alle aardappelen nodig die je krijgt. Gebruik de aardappeltjes de volgende dag in een soep of gebakken ei.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan. Bak de Hollande groentemix 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groente en blus af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut op hoog vuur tot het water is verdampt.

Kabeljauw bakken
3

Haal de groente uit de pan en houd warm tot serveren.Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de groenten. Bak de gemarineerde kabeljauwfilet 2 - 4 minuten per kant tot de gewenste garing. Voeg ondertussen de geraspte belegen kaas toe aan de aardappelblokjes. Bak 1 minuut mee tot de kaas gesmolten is.

Serveren
4

Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de kabeljauwfilet op de groenten en schenk eventueel het bakvet uit de pan over het gerecht.

Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Het zit bijvoorbeeld ook in ei, zuivel en zeewier.

This week's must-try HelloFresh recipes