Dit gerecht zet je supersnel op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Diced potato
½ piece
Red onion
150 g
Dutch vegetable medley
1 piece
Cod in lemon-rosemary marinade
25 g
Grated mature cheese
g
Grated mature cheese
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rode ui in halve, fijne ringen en voeg toe aan de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Je hebt niet alle aardappelen nodig die je krijgt. Gebruik de aardappeltjes de volgende dag in een soep of gebakken ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan. Bak de Hollande groentemix 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groente en blus af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut op hoog vuur tot het water is verdampt.
Haal de groente uit de pan en houd warm tot serveren.Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de groenten. Bak de gemarineerde kabeljauwfilet 2 - 4 minuten per kant tot de gewenste garing. Voeg ondertussen de geraspte belegen kaas toe aan de aardappelblokjes. Bak 1 minuut mee tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de kabeljauwfilet op de groenten en schenk eventueel het bakvet uit de pan over het gerecht.
Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Het zit bijvoorbeeld ook in ei, zuivel en zeewier.