Skip to main content
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met champignons en gele paprika

4.3
(1K)
Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Yellow bell pepper

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Passata

0.99 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Lebanese flatbread

⅓ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories412 kcal
Energy (kJ)1724 kJ
Fat30.7 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate12.3 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein19.9 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie TIP). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

This week's must-try HelloFresh recipes