Deze gnocchi maak je met groene pesto genovese, rucola, tomaat en serranoham. Een Italiaanse klassieker met Spaanse rauwe ham die snel en gemakkelijk te bereiden is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
40 g
Rucola
(May be present: Selderij)
40 g
Serranoham
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
175 g
Gnocchi
(Contains: Ei, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein. Scheur de rucola en serranoham klein.
Kook de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit vervolgens de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola.