Skip to main content
Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas
Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas

Met basilicum en pijnboompitten

3.9
(417)

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en tarwemeel. In dit recept bak je ze kort voor een lichte bite. De tomatensaus met spinazie maak je romig door er verse geitenkaas aan toe te voegen. Het basilicum en de pijnboompitten zorgen voor een extra Italiaans tintje.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

25 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

½ pack

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ can

Tomatenblokjes

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3033 kJ
Calories725 kcal
Fat22 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate107 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein23 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de gnocchi. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verkruimel de verse geitenkaas en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

Gnocchi koken
2

Kook de gnocchi in de pan met kokend water totdat ze boven komen drijven. Giet direct af en laat uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de gnocchi droog met wat keukenpapier.

Gnocchi bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak op hoog vuur rondom in 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Saus bereiden
5

Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Roer goed door tot de spinazie slinkt. Meng er de geitenkaas en de helft van de basilicumblaadjes door en laat de geitenkaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gnocchi met de spinazie-tomatensaus over de borden en garneer met de overige basilicumblaadjes en de pijnboompitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes