Je maakt met dit recept zelf een oosterse saus van rode peper, sojasaus, vissaus, witte wijnazijn en honing, die goed combineert met de groenten en gebakken biefstukpuntjes. De rijst krijgt extra smaak door de geroosterde sesamzaadjes die je eraan toevoegt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Biefstukreepjes
5 g
Sesamzaad
(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)
85 g
Basmatirijst
¼ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Vissaus
(Contains: Vis)
200 g
Chinese groentemix
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Rooster 2/3 van het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur in een pan met deksel. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens in dezelfde pan de helft van de zonnebloemolie. Voeg de rijst toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat daarna zonder deksel uitstomen en meng het geroosterde sesamzaad er door.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Maak een saus van de rode peper, sojasaus, vissaus, witte wijnazijn, honing en 2 el water per persoon (zie tip).
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. Wacht tot de roomboter goed heet is en roerbak dan de biefstukpuntjes 1 – 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de groentemix, gember en knoflook 2 minuten op hoog vuur. Voeg de saus toe, roerbak nog 1 – 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de biefstukpuntjes met eventueel vrijgekomen vocht toe en bak nog 30 seconden
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met het overige ongeroosterde sesamzaad en serveer met de rijst.