Skip to main content
Gevulde portobello met aardappeltjes
Gevulde portobello met aardappeltjes

Gevulde portobello met aardappeltjes

met extra portie portobello, geitenkaas en paprika

4.3
(27)

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
•Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Onion

250 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Bell pepper

160 g

Portobello mushroom

75 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories799 kcal
Energy (kJ)3345 kJ
Fat37.8 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate81.4 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber20 g
Protein26.8 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Paper Towel
•Casserole with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper
•Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan een gewone tomaat, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.

Tip: Zet het vuur hoger voor een snellere garing. Voorkom dat de aardappelen aanbranden en schep regelmatig om.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroente over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes