Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
½ sprig
Fresh rosemary
½ piece
Onion
250 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Bell pepper
160 g
Portobello mushroom
75 g
Fresh goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Chopped walnuts
(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
to taste
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan een gewone tomaat, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.
Tip: Zet het vuur hoger voor een snellere garing. Voorkom dat de aardappelen aanbranden en schep regelmatig om.
Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen de cherrytomaten en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroente over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.