Skip to main content
Geroosterde paprika-geitenkaasplaattaart

Geroosterde paprika-geitenkaasplaattaart

met rucola en basilicumcrème

4.3
(116)

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

â…“ roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

100 g

Passata

10 milliliters

Basil crème

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories700 kcal
Energy (kJ)2931 kJ
Fat45.1 g
Saturated Fat23.2 g
Carbohydrate49.5 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein18.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Paprika bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Plaattaart bakken
5

Snijd de overige paprika in reepjes. Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Garneer met de rucola. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes