Skip to main content
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten

3.6
(933)

Wist je dat je conchiglie, het Italiaanse woord voor schelpje, uitspreekt als con-keel-yay?

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

90 g

Conchiglie

1 piece

Garlic

¾ piece

Onion

35 g

Semi-dried tomato mix

5 pinch

Nutmeg

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated emmentaler

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Panko breadcrumbs

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories637 kcal
Energy (kJ)2666 kJ
Fat54.1 g
Saturated Fat26.9 g
Carbohydrate20.4 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein20.6 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid
Grater
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng, in een pan met deksel, ruim water met een snuf zout aan de kook voor de conchiglie en de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 12 - 14 minuten al dente. Voeg de broccoli na 8 minuten toe. Giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. (zie weetje)
  • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Saus maken
3
  • Doe de knoflook en ui in de hapjespan en bak 4 - 5 minuten zacht. Voeg de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en laat 2 - 3 minuten koken.
  • Meng 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met de conchiglie, broccoli, helft van de emmentaler, helft van de cheddar en roer goed door. Voeg extra kookvocht toe als het te droog wordt.
Serveren
4
  • Meng de overige cheddar en emmentaler met de panko in een kleine kom.
  • Voeg de conchiglie toe aan een ovenschaal en bestrooi met het kaas en panko mengsel. Bak 10 - 15 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruine korst vormt.
  • Verdeel de gegratineerde pastaschotel over de borden en serveer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes