Snuffel eens aan de verse basilicum. Lekker hé?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Italiaans gekruide runderworstjes
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
250 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ unit
Gepelde tomaten
3 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de Italiaanse runderworstjes 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, groentemix, oregano en paprikapoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gepelde tomaten toe, 50 ml water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Maak de gepelde tomaten klein met een houten lepel, voeg de runderworstjes terug toe en laat 8 minuten koken.
Scheur ondertussen de basilicum klein.
Haal de runderworstjes weer uit de pan, voeg de fusilli toe en verhit nog 1 minuut
Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de Italiaanse runderworstjes en garneer met de belegen kaas en basilicum.