Skip to main content
Flammkuchen met Noordzeegarnalen

Flammkuchen met Noordzeegarnalen

met crème fraîche, spekjes en een frisse salade

4.4
(266)

Deze flinterdunne pizza heeft dan wel een Duitse naam, oorspronkelijk komt de flammkuchen uit de Elzas – een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. De bakkers gebruikten het deeg om de hitte van de oven te testen. Was de temperatuur goed, dan was het deeg binnen 2 minuten gaar. Vatte het vlam, dan was de oven te warm. En zo schijnen ze ook op de naam te zijn gekomen: flammkuchen. Inmiddels zijn er verschillende varianten, van zoet tot hartig. Jij maakt vanavond een hartige variant met Noordzeegarnalen en spekjes.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Flammkuchen

(Contains: Gluten)

50 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Spekblokjes

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

½ unit

Gele paprika

¼ unit

Komkommer

40 g

Salademix met zonnebloemscheuten

50 g

Noordzeegarnalen

(Contains: Schaaldieren)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Rode wijnazijn

½ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3489 kJ
Calories834 kcal
Fat54 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber4 g
Protein30 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.

Flammkuchen beleggen
2

Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 – 18 minuten bruin in de oven.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
4

Snijd de bieslook fijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.

Vinaigrette mengen
5

Klop in saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de salademix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.

Serveren
6

Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de pijnboompitten en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes