Skip to main content
Farfalle met spinazie-preisaus
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto

3.9
(320)

Deze pasta met spinazie en prei is heel geschikt om doordeweeks te maken. Hij is lekker snel klaar en heel smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je deze keer in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens fijn of grof raspen.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ g

Sjalot

1

Knoflookteen

½

Prei

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½

Olijfolie

bag(s)

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3264 kJ
Calories780 kcal
Fat39 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate74 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole

Cooking Steps

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen.

Farfalle koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 8 - 11 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Parmigiano raspen
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes