Skip to main content
Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip
Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

met courgette en Italiaanse kaas

4.3
(221)

Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. (Het juiste antwoord is: waar.)

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Chicken breast strips with BBQ spices

100 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

90 g

Farfalle

½ piece

Courgette

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2235 kJ
Calories534 kcal
Fat49 g
Saturated Fat23.4 g
Carbohydrate16.6 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein6.1 g
Salt0.7 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
Saus maken
2
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. De pasta hoeft nog niet gaar te zijn. 
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.

Mengen
3
  • Voeg de courgette toe aan de hapjespan met pasta en kook het geheel 8 minuten, of tot de pasta gaar is. 
  • Voeg de laatste 5 minuten ook de kip toe aan de pan, roer door en kook zachtjes mee met de courgette en de pasta.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas. 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes