Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Purple broccolini
1 piece
Egg
50 g
Hollandaise sauce
100 g
Spinach
200 g
Potatoes
1 piece
Bream fillet with skin
15 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
5 g
Fresh chives
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Leg de eieren in de pan en kook ze 7 - 8 minuten. Laat daarna de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen. Prak de eieren dan in een diep bord. Snijd vervolgens de bieslook fijn. Meng tot slot de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.
Leg de paarse broccolini in een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 12 minuten in de oven naast de aardappelen. Schenk de hollandaisesaus in dezelfde steelpan van de eieren en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de paarse broccolini schuin tegen de dorade. Verdeel hierbij wat eiersalade met bieslook en spinazie. Serveer met de hollandaisesaus.