Skip to main content
Curry met kippendij en couscous

Curry met kippendij en couscous

Gegarneerd met frisse yoghurt, munt en amandelen

4.1
(301)

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Sperziebonen

100 g

Kippendijreepjes

60 milliliters

Kokosmelk

25 g

Rode currypasta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

2.5 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

5 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 tablespoon

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

110 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2824 kJ
Calories675 kcal
Fat35 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate53 g
Sugar5 g
Dietary Fiber12 g
Protein33 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 – 4 minuten.

Roerbakken
2

• Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de pan. • Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. • Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.

Serveren
4

• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes