Seitan is een eiwitrijk product dat al heel lang gegeten wordt in het Midden-Oosten, Azië en Rusland. Het wordt gemaakt van tarwemeel en water en is dus een perfecte vleesvervanger in deze curry madras, een gerecht uit de Indiase keuken dat zijn naam dankt aan de gelijknamige stad waar het gerecht vandaan komt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Tomatenpuree
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 cm
Verse kurkuma
100 g
Seitangehakt
(Contains: Soja, Gluten)
40 g
Linzen
45 g
Pandanrijst
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
3 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
½ teaspoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Wittewijnazijn
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt in een kom tot een currypasta. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de kom (zie tip), breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Zet opzij.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het seitangehakt toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de currypasta en linzen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de wijnazijn en 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat de curry 17 – 20 minuten zachtjes stoven.
Kook 100 ml water per persoon voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog in een andere pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen de spinazie klein en hak de koriander grof. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe aan de curry en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden, schep de curry erop en garneer met de koriander en overige yoghurt.