Skip to main content
Couscous niçoise met een twist

Couscous niçoise met een twist

4.1
(116)

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Allergens:
Ei
Vis
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains: Vis)

60 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

½ unit

Komkommer

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2234 kJ
Calories534 kcal
Fat23 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate47 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole with Lid
Wok with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzie-bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

3

Verhit een ½ eetlepel olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

4

Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf vervolgens de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

5

Voeg de sperziebonen, paprika, komkommer, tonijn en zwarte balsamicoazijn toe aan de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes