Skip to main content
Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter
Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

En little gem met rijke dressing

Varkenshaas is het meest malse deel van het varken. Het vlees bak je op hoge temperatuur, in zelfgemaakte kruidenboter en niet te lang - zodat het wel lekker bruin wordt, maar niet uitdroogt. Vandaag volg je ook nog een nieuwe trend: je maakt met flink wat kruiden en een smaakvolle dressing kleine kunstwerkjes van de little gem.

Allergens:
Pinda's
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Knoflookteen

½ unit

Limoen

¼ unit

Rode ui

¼ unit

Tomaat

5 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 unit

Little gem

10 stalk

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

2 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

20 g

Spekblokjes

100 g

Varkenshaaspuntjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 tablespoon

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2264 kJ
Calories541 kcal
Fat27 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate39 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber5 g
Protein34 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter en de varkenshaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit, snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de tomaat in zeer kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm.

sla
2

Hak de pinda's fijn en snijd de little gem in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en trek de blaadjes los van elkaar (laat de blaadjes wel heel). Snijd of knip de bieslook fijn en snijd de krulpeterselie fijn.

roeren
3

Meng in een kom 2 tl limoensap per persoon met de rode ui, tomaat, pinda's, de helft van de bieslook, krulpeterselie en knoflook en de melk. Breng op smaak met peper en zout.

spek
4

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
5

Meng ondertussen in een andere kom de roomboter met de overige knoflook, bieslook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de kruidenboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Snijd de ciabatta open. Leg er een paar blaadjes van de little gem op en verdeel de varkenshaaspuntjes en het bakvet erover. Leg de overige little gem op elkaar (als een halve krop) en verdeel er de rijke dressing over. Garneer de little gem met de gebakken spekblokjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Mango-kokossmoothie

Mango-kokossmoothie

met rozijnen-cashewnotenmix
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Recept niet meer beschikbaar

Recept niet meer beschikbaar

Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met platbrood en knoflooksaus
Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Wraps met zalm en groenten

Wraps met zalm en groenten

Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes