Skip to main content
Ciabatta met rundertartaar en pittige yoghurtsaus

Ciabatta met rundertartaar en pittige yoghurtsaus

3.6
(709)

Vanavond eet je een malse rundertartaar, geserveerd met een zelf-gemaakte, pittige yoghurtsaus en op een warme ciabatta. Door de ui en rode peper samen te bakken, wordt de ui zowel zoeter als pittiger. Dit is een lekkere combinatie met de gebakken groenten.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

50 g

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)

250 g

Rodekool en wortel

(May be present: Selderij)

1 unit

Rundertartaar

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2268 kJ
Calories542 kcal
Fat20 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate47 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pureer met de staaf-mixer of blender tot een pittige yoghurtsaus
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan, meng samen met de magere yoghurt in een hoge kom en pureer met de staaf-mixer of blender tot een pittige yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de groentemix met de witte wijnazijn
3

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de groentemix met de witte wijnazijn, zonder olie, in 4 - 5 minuten knapperig of tot het de gewenste garing heeft.

4

Meng vervolgens de groentemix in een saladekom met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de rundertartaar op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten aan elke kant medium gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de ciabatta naar wens met de rundertartaar en salade.
6

Snijd de ciabatta open en smeer beide kanten in met de pittige yoghurtsaus. Beleg de ciabatta naar wens met de rundertartaar en salade. Serveer met de overige pittige yoghurtsaus en overige salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes