Skip to main content
Buffelmozzarella en spinazie uit de oven
Buffelmozzarella en spinazie uit de oven

Buffelmozzarella en spinazie uit de oven

Met parelcouscous, tomaat, dille en pijnboompitten

4.0
(433)

Met tomaat, dille en pijnboompitten geef je deze parelcouscous een frisse, mediterrane twist. De romige buffelmozzarella smelt je kort in de oven met de gebakken spinazie en serveer je op de parelcouscous. De rijke smaak van de mozzarella komt zo nog beter tot zijn recht.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

¼ unit

Limoen

1 unit

Tomaat

4 bunch

Verse dille

(May be present: Selderij)

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2837 kJ
Calories678 kcal
Fat29 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate70 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon voor de parelcouscous. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalot. Scheur de spinazie klein. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de verse dille fijn.

Parelcouscous koken
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog, roer regelmatig door. Voeg extra water toe als de couscous te droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de knoflook en de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
5

Schep de spinazie met een schuimspaan uit de wok of hapjespan en verdeel over de bodem van een kleine ovenschaal. Maak per persoon een kuiltje in het midden van de spinazie en verdeel de buffelmozzarella hierover. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en bak de spinazie met mozzarella 5 – 6 minuten in de oven, of tot de mozzarella net begint te smelten.

Serveren
6

Meng de tomaat, de dille en ¼ tl limoenrasp per persoon door de parelcouscous en breng op smaak met peper. Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de spinazie met mozzarella er met een schuimspaan bovenop. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes