Een eitje bakken is niet zo moeilijk! Bak samen met jouw ouders een eitje. Wedden dat het eitje dan nog lekkerder smaakt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ unit
Knoflookteen
10 g
Gele rozijnen
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
200 g
Mix van Chinese- en spitskool
1 unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin.
Snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van Chinese- en spitskool toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Voeg halverwege de rozijnen toe.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water, zodat de noedels niet gaan plakken.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, breek de eieren voorzichtig boven de pan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Besprenkel met ketjap manis en bestrooi met peper en zout.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de spiegeleieren en bestrooi met het amandelschaafsel.