Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
50 g
Gebroken sperziebonen
(May be present: Selderij)
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
125 g
Champignons
¼ sachet(s)
Paprikapoeder
¼ sachet(s)
Gedroogde oregano
50 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
2.5 g
Verse bladpeterselie en bieslook
(May be present: Selderij)
1.25 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
Voeg de rode ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.
Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.