Pastinaak wordt tot de vergeten groenten gerekend, maar tegenwoordig zie je hem in bijna elke supermarkt. Deze witte wortel is heerlijk zoet en anijsachtig van smaak, wat perfect samengaat met de zoet-zure appel. Je garneert de soep met gerookte forel en stukjes appel voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
150 g
Pastinaak
100 g
Prei
½ unit
Appel
1 unit
Ciabatta met zonnebloempitten
(Contains: Gluten)
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains: Vis)
2 bunch
Verse dille
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¾ unit
Groentebouillonblokje
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de pastinaak en prei af. Schil de pastinaak en snijd in plakken. Snijd de prei in ringen. Houd een klein stukje appel apart voor de garnering. Schil de rest van de appel en snijd in grove stukken.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de pastinaak, prei en appel toe en bak nog 2 minuten.
Voeg vervolgens het gekookte water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten koken op middelmatig vuur, of tot de prei en pastinaak zacht zijn.
Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Snijd de dille en de overige appel fijn.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de wittewijnazijn en eventueel een klein scheutje water toe als je de soep wil verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Leg de gerookte forel en appel in het midden en garneer met de dille en (vers gemalen) peper. Serveer met de zonnebloempittenciabatta.