Skip to main content
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise

4.6
(1K)

Vandaag ga je een kip cordon bleu maken. Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk – er zijn verschillende verhalen. Letterlijk vertaald betekent het 'blauw lintje'. Een van de verhalen vertelt dan ook dat de naam is bedacht door een Zwitserse kok, die op een schip voer met een blauwe wimpel. Waar het dan ook vandaan komt, één ding is zeker: met deze zelfgemaakte kip cordon bleu zet jij vandaag een smaakvol gerecht op tafel.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

10 g

Cashewstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Kipfilet

15 g

Achterham

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

1 unit

Portobello

½ unit

Knoflookteen

40 g

Peultjes

25 g

Groene pesto

(Contains: Noten, Melk (inclusief lactose))

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

2 tablespoon

Fles olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Bloem

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 teaspoon

Mosterd

Nutrition Values

Energy (kJ)5282 kJ
Calories1263 kcal
Fat77 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate83 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein54 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Cashewstukjes roosteren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cordon bleu maken
3

Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng de kip op smaak met peper en zout. Pak drie diepe borden: voeg 1 el olijfolie per persoon toe aan het eerste bord, voeg de bloem toe aan het tweede bord en de panko aan het derde bord. Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door de olijfolie en vervolgens door de panko.

Cordon bleu bereiden
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2-3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kip daarna in een ovenschaal en bak nog 15-20 minuten in de oven.

Bakken en mengen
5

Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de portobellorepen, knoflook en peultjes 5-6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed. Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en de mosterd.

Serveren
6

Leg de cordon bleu op de borden en verdeel de krieltjes en salade over de borden. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de cashewstukjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes