.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
50 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
5 g
Verse dille & bieslook
20 g
Roomkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Citroen
200 g
Krieltjes
½ unit
Bladerdeeg
(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains: Vis)
30 g
Rucola en veldsla
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¾ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in vergiet. Druk het vocht er goed uit met je handen of met een lepel. Haal de spinazie dan uit het vergiet en hak fijn.
Snijd ondertussen de verse bieslook en dille fijn. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart tot gebruik. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens in reepjes.
Verhit in dezelfde koekenpan van de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd warm op laag vuur.
Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm en druk de zijkanten stevig aan. Snijd de bovenkant in, zodat de hitte straks kan ontsnappen. Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20 - 35 minuten in de oven.
Meng vlak voor serveren in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla en de overige kruiden toe en meng goed.
Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de krieltjes, gestoofde venkel en salade. Garneer met de citroenpartjes.