Meehelptip: bestrooi de maaltijd met zonnebloempitten. Kun jij hier een hartje of een sterretje van maken?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
175 g
Sperziebonen
1.5 tablespoon
Labne
10 g
Zonnebloempitten
1 unit
Heekfilet met huid
35 g
Rucolamelange
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen (melody) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar apart.
Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.
Meng in de saladekom de sperziebonen met de jonge bladsla. Verdeel de zonnebloempitten en de helft van de yoghurtsaus erover.
Verdeel de salade over de borden. Serveer met de aardappelen, heekfilet en overige yoghurtsaus.