Skip to main content
Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

3.6
(548)

Meehelptip: bestrooi de maaltijd met zonnebloempitten. Kun jij hier een hartje of een sterretje van maken?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

175 g

Sperziebonen

1.5 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains: Vis)

35 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories674 kcal
Energy (kJ)2820 kJ
Fat5 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Lid
Pan
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de aardappelen in de oven
2

Was de aardappelen (melody) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar apart.

Maak de dressing
4

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de heekfilet
6

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

7

Meng in de saladekom de sperziebonen met de jonge bladsla. Verdeel de zonnebloempitten en de helft van de yoghurtsaus erover.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de aardappelen, heekfilet en overige yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes