De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Sjalot
150 g
Sperziebonen
80 g
Vegetarische balletjes
(Contains: Gluten)
85 g
Basmatirijst
1 sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains: Gluten, Soja)
5 g
Verse koriander en munt
(May be present: Selderij)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
1.5 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de sjalot. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.Halveer de vegetarische balletjes.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot en sperziebonen 12 - 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de basmatirijst toe aan het kokende water en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 3 minuten.Snijd ondertussen de verse kruiden grof.
Roer de sesamolie en verse kruiden vlak voor serveren door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst op de borden. Schep de vegetarische balletjes met saus ernaast.Serveer met de sperziebonen.