Komt dit gerecht je bekend voor? We hebben het recept in een nieuws jasje gestopt en deze keer gekozen voor verse conchiglie in plaats van gnocchi. Deze schelpvormige pasta vult zich vanzelf met de zelfgemaakt tomatensaus. Breng de saus lekker op smaak met rozemarijn en grana padano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
60 g
Rode cherrytomaten
50 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
25 g
Spekblokjes
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
100 g
Passata
125 g
Verse conchiglie
(Contains: Gluten)
½ tube
Basilicumcrème
12 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ teaspoon
Rode wijnazijn
¼ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein. Scheur het basilicum in reepjes.
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder boter of olie, 4 – 6 minuten.
Voeg de knoflook en de rozemarijn toe aan de spekblokjes. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de verse conchiglie, afgedekt, 4 – 6 minuten, of tot de conchiglie gaar is. Giet af en laat uitstomen. Meng de conchiglie met de basilicumcrème en schep goed om.
Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de belegen kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de conchiglie over de borden. Schep er de tomatensaus op en bestrooi met de overige geraspte kaas en het verse basilicum.