De zoete noot in deze rijkgevulde soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen. De soepballetjes hebben we alvast voor je gekruid – de perfecte hartige tegenhanger van de zoete smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
½ unit
Rode paprika
20 g
Gedroogde abrikozen
2.5 g
Verse dragon
30 g
Parelcouscous
1 unit
Witte ciabatta
25 g
Biologische zure room
120 g
Soepballetjes
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
1 tablespoon
Olijfolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de witte ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de soepballetjes toe en laat de soep nog 6 – 8 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.