Skip to main content
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

met avocado, feta en koriander

4.6
(55)

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is in Israël ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

85 g

Giant couscous

½ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 piece

Rump steak

40 g

Lamb's lettuce

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories578 kcal
Energy (kJ)2419 kJ
Fat50.7 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate13 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein13.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie TIP) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Salade mengen
3

• Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kogelbiefstuk erop.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes