
Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is in Israël ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Shallot
1 piece
Tomato
½ piece
Avocado
85 g
Giant couscous
½ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 piece
Rump steak
40 g
Lamb's lettuce
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.


• Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.
• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.
• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!