Ontdek deze maand elke week een stoofpotje op het menu. Vandaag is dat een vegetarische variant met seitan, een vleesvervanger op basis van tarwe en boordevol eiwitten. Hij heeft een hartige smaak en door het te stoven met onder andere peperkoek, mosterd, verze rozemarijn & tijm, laurier en Westmalle Trappist kunnen we je een ding garanderen: dit wordt een feestje voor je smaakpapillen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
50 g
Wortel
60 g
Champignons
80 g
Seitangehakt
(Contains: Soja, Gluten)
300 g
Aardappelen
½ unit
Westmalle Trappist dubbel
(Contains: Gluten)
½ unit
Peperkoek
5 g
Verse rozemarijn en tijm
1 unit
Laurierblad
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Fles olijfolie
175 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en wortel 2 – 3 minuten. Voeg de champignons en de seitan toe en bak 2 – 3 minuten.
Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Blus groenten en seitan af met 1/2 Westmalle Trappist per persoon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Besmeer één kant van de peperkoek met 1/2 el mosterd per persoon en leg met de mosterdkant naar beneden in de pan. Voeg de rozemarijn, tijm en laurier toe. Dek de pan af en laat zachtjes stoven tot de ovenfrietjes klaar zijn.
Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan, verwijder de rozemarijn, tijm en laurier uit de stoof en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de seitan stoof met de ovenfrietjes en de mayonaise.