Skip to main content
Vegetarische stoof van seitan met Westmalle
Vegetarische stoof van seitan met Westmalle

Vegetarische stoof van seitan met Westmalle

met ovenfrietjes en mayonaise

3.4
(531)

Ontdek deze maand elke week een stoofpotje op het menu. Vandaag is dat een vegetarische variant met seitan, een vleesvervanger op basis van tarwe en boordevol eiwitten. Hij heeft een hartige smaak en door het te stoven met onder andere peperkoek, mosterd, verze rozemarijn & tijm, laurier en Westmalle Trappist kunnen we je een ding garanderen: dit wordt een feestje voor je smaakpapillen.

Allergens:
Soja
Gluten
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

50 g

Wortel

60 g

Champignons

80 g

Seitangehakt

(Contains: Soja, Gluten)

300 g

Aardappelen

½ unit

Westmalle Trappist dubbel

(Contains: Gluten)

½ unit

Peperkoek

5 g

Verse rozemarijn en tijm

1 unit

Laurierblad

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3966 kJ
Calories948 kcal
Fat39 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate92 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein36 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en wortel 2 – 3 minuten. Voeg de champignons en de seitan toe en bak 2 – 3 minuten.

Ovenfrietjes maken
3

Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Stoven
4

Blus groenten en seitan af met 1/2 Westmalle Trappist per persoon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Besmeer één kant van de peperkoek met 1/2 el mosterd per persoon en leg met de mosterdkant naar beneden in de pan. Voeg de rozemarijn, tijm en laurier toe. Dek de pan af en laat zachtjes stoven tot de ovenfrietjes klaar zijn.

Stoof afwerken
5

Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan, verwijder de rozemarijn, tijm en laurier uit de stoof en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de seitan stoof met de ovenfrietjes en de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes