Skip to main content
Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus
Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus

Vegetarische schnitzel met parmezaan-roomsaus

met Siciliaanse kruiden, broccoli en aardappelen

In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe' icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Tarwe
Gerst
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Vegan schnitzel

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Broccoli

50 g

Cooking cream

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2833 kJ
Calories677 kcal
Fat30.6 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate68.5 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber21 g
Protein24.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
heat resisting bowl
Plastic Wrap
Grater
Small sauce pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan voor de broccoli. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg toe aan een hittebestendige kom die geschikt is voor de magnetron. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 30 ml bouillon toe aan de aardappelen. Dek de kom af met vershoudfolie en prik een paar gaatjes aan de bovenkant.

Schnitzel bakken
2

Verwarm de aardappelen 5 - 6 minuten op de hoogste stand in de magnetron, of tot ze zacht zijn wanneer je er met een vork in prikt (zie Tip). Bewaar de kom met folie tot later gebruik. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot goudbruin.

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Kook ruim water met een flinke snuf zout in een pan en kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Broccoli koken
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Saus maken
4

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de kaas met een fijne rasp. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bloem 1 - 2 minuten. Blus af met de overige bouillon. Voeg daarna de room, de Siciliaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas toe.

Saus inkoken
5

Breng de saus aan de kook en laat 3 - 5 minuten inkoken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie van de aardappelen en breng op smaak met zout. 

Tip: Meng, als de saus te dun is, dezelfde hoeveelheid extra bloem erdoorheen en laat 2 - 3 minuten inkoken. Als de saus daarentegen te dik is, voeg dan een extra scheutje water toe.  

Serveren
6

Verdeel de schnitzel, aardappelen en de broccoli over de borden. Garneer de broccoli met de overige kaas. Serveer de saus over de aardappelen en de schnitzel.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

More delicious recipes with similar ingredients

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney
Gehaktbrood met spek en uienjus

Gehaktbrood met spek en uienjus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree
Vegan burger met BBQ frietjes

Vegan burger met BBQ frietjes

met wortelbroodje en maiskolf
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

over parsley potatoes with olives and a twist of lemon
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce
Multigrain Fish Schnitzel with Homemade Jus

Multigrain Fish Schnitzel with Homemade Jus

with potatoes, carrots and peas
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans