Skip to main content
Vegetarische quesadilla's met Red Leicester
Vegetarische quesadilla's met Red Leicester

Vegetarische quesadilla's met Red Leicester

met belegen kaas, salsa en chilimayonaise

4.2
(153)

Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. De verse koriander en de zoet-pittige chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak, dat je het vlees niet zult missen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

¼ piece

Lime

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ sachet(s)

Sweet chili sauce

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains: Tarwe)

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Romano pepper

25 g

Grated Red Leicester

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2911 kJ
Calories696 kcal
Fat40 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate50.6 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein24.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui fijn (zie Tip). Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Meng in een grote kom de courgette en puntpaprika met het paprikapoeder en per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie, peper en zout.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 5 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan straks mee met de andere groenten.

Bakken en mengen
2
  • Snijd de limoen in partjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat, ui, koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Quesadilla's maken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de helft van de tortilla's met de gebakken groenten, geraspte belegen kaas en Red Leicester.
  • Vouw de tortilla's dubbel en druk de quesadilla's goed aan.
  • Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de quesadilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
  • Verdeel de quesadilla's over de borden.
  • Garneer met de eventueel overige limoenpartjes.
  • Serveer met de chilimayonaise en de salsa.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes