Skip to main content
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas

4.2
(364)

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh lasagne sheets

(Contains: Ei, Tarwe)

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Passata

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

15 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2866 kJ
Calories685 kcal
Fat28.1 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate81.8 g
Sugar19.2 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein19.3 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de passata, 50 ml water per persoon en de Italiaanse kruiden toe en laat nog 3 - 4 minuten sudderen (zie Tip). Meng de mascarpone door het geheel.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met wat water. Schud goed en voeg daarvan 50 ml per persoon toe aan de hapjespan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek deze met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes