Zin in een herfstig recept? Dan ben je met dit gerecht aan het juiste adres. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels en daarom is het een goede vervanging van pasta, rijst en aardappelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren bulgur
½ unit
Knoflookteen
150 g
Snijbonen
½ unit
Rode paprika
110 g
Varkenshaaspuntjes
1 teaspoon
Paprikapoeder
40 g
Pikante uienchutney
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode paprika en de helft van de pikante uienchutney toe.
Voeg daarna de varkenshaaspuntjes toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de bulgur en de varkenshaas met groenten over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.